humaan papillomavirus-vaccin, bivalent intramusculaire

Therapeutische klasse: Vaccin

Toepassingen voor humaan papillomavirus-vaccin, bivalent

HPV-infectie is meestal een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) en wordt gemakkelijk verspreid door het hebben van seks met een besmet persoon. Dit vaccin voorkomt baarmoederhalskanker en abnormale of precancereuze ziekten van de baarmoeder bij meisjes en vrouwen 9 tot 25 jaar oud. Dit vaccin zal deze ziekten behandelen of beschermen tegen ziekten die worden veroorzaakt door andere typen HPV. Het vaccin zal u ook geen bescherming tegen andere seksueel overdraagbare aandoeningen die niet worden veroorzaakt door HPV.

Dit vaccin is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op humaan papillomavirus-vaccin, bivalent of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van het menselijk papillomavirus bivalent vaccin bij kinderen jonger dan 9 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van menselijke papillomavirus bivalent vaccin niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u humaan papillomavirus-vaccin, bivalent

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit vaccin te geven. Het wordt gegeven als een schot in de spier van de bovenarm.

Om de best mogelijke bescherming tegen infectie met het HPV-virus te krijgen, moet je het vaccin doseringsschema te voltooien, zelfs als je niet direct blootgesteld aan HPV.

Dit vaccin wordt meestal gegeven als drie schoten. Je zal een andere dosis nodig hebt van 1 maand en 6 maanden na de eerste dosis, tenzij uw arts u anders.

humaan papillomavirus-vaccin, bivalent wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

humaan papillomavirus vaccin bivalent moet worden gegeven volgens een vast. Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker om instructies.

Het is zeer belangrijk dat u of uw kind terug te keren naar het kantoor van uw arts op het juiste moment voor alle doses. Zorg ervoor dat u uw arts van eventuele bijwerkingen die optreden nadat u of uw kind dit vaccin ontvangt kennis.

Dit vaccin kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, zwelling van de tong en keel, of moeite met ademhalen nadat u de injectie krijgt.

Het is belangrijk om uw arts te vertellen als u zwanger wordt. Uw arts kunt u deelnemen aan een zwangerschap register voor patiënten die met dit vaccin.

Dit vaccin is geen vervanging van uw routine baarmoederhalskanker screening (pap test). U moet uw arts om screeningtests zien, zelfs na ontvangst van dit vaccin.

U of uw kind kan flauw, licht in het hoofd of duizelig goed voelt nadat u dit vaccin ontvangen. Zitten of liggen gedurende 15 minuten na ontvangst van het vaccin kan ook helpen. Wanneer één van deze bijwerkingen optreden, niet rijden, machines bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert doen. Als dit probleem aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

De naaldbeschermer van de voorgevulde spuit bevat droog natuurlijk rubber (een derivaat van latex), dat allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn voor latex zijn kan veroorzaken. Vertel uw arts als u of uw kind een latexallergie voordat u dit vaccin krijgt.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Correct gebruik van het humaan papillomavirus-vaccin, bivalent

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Human Papillomavirus profylaxe Gardasil, Gardasil 9, Cervarix

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van humaan papillomavirus-vaccin, bivalent

humaan papillomavirus-vaccin, bivalent Side Effects

humaan papillomavirus-vaccin