HRT en de menopauze

Er is veel verkeerde informatie over hormonale substitutietherapie (HRT). Hoewel er een aantal risico’s, veel vrouwen vinden het dramatisch verlicht hun symptomen van de menopauze.

HRT kan worden genomen in verschillende vormen, zoals oestrogeen-alleen HST of gecombineerde HRT. Meer informatie over de verschillende types van HST en wat de alternatieven voor HRT zijn.

HRT vult lage niveaus van de hormonen oestrogeen en progesteron, die worden veroorzaakt door de menopauze. Dit helpt de symptomen van de menopauze verminderen. Omdat oestrogeen is belangrijk voor een gezonde botgroei, kan HRT beenderen van een vrouw te beschermen tegen osteoporose, terwijl ze het hebben van de behandeling.

De voordelen van HST omvatten

Hoe aan de slag met HRT

Echter, kunnen er nadelen. HRT verhoogt enigszins de kans op het ontwikkelen van de volgende voorwaarden

Een groot aantal medische studies, uitgevoerd tussen 2000 en 2004, keek naar HRT en de grote gezondheid problemen van post-menopauzale vrouwen. Deze studies kreeg veel negatieve publiciteit, wat betekent dat sommige vrouwen zijn terughoudend om HRT te gebruiken geweest.

De meeste deskundigen het erover eens dat als je HRT neemt niet meer dan vijf jaar, de voordelen in termen van kwaliteit van leven kan de risico’s opwegen tegen.

Hoewel er risico’s, de meeste deskundigen zijn het erover eens dat als HRT wordt gebruikt op korte termijn niet meer dan vijf jaar, de voordelen opwegen tegen de risico’s.

Meer informatie over de risico’s van HRT.

Als u geïnteresseerd bent in het nemen van HRT bent, bespreken de risico’s en voordelen met uw arts.

Common HRT mythen

In sommige gevallen zal uw arts u een menopauze specialist voor het voorschrijven van HRT. Dit is het geval als je een hormoon-afhankelijke kanker hebben gehad, zoals borstkanker of kanker van de baarmoeder, of als u een bloedstolling aandoening hebben gehad, zoals angina pectoris of een hartaanval. De specialist kan u adviseren over de vraag of HRT voor u geschikt is.

Hieronder zijn enkele van de gemeenschappelijke misvattingen over de HST, en de feiten die u nodig hebt om make-up je eigen geest.

Veel vrouwen geloven dat het nemen van HRT zal ze op gewicht, maar er is geen bewijs om deze bewering te staven.

Voor vrouwen een weinig gewicht menopauzeproblematiek verkrijgen ongeacht het feit of ze al dan niet HRT.

verlichting van opvliegers, minder vaginale droogheid, blaas lekken en recidiverende urineweginfecties, betere seksuele drang, verminderd risico op botbreuken in verband met osteoporose, verminderd risico op darmkanker

Regelmatig sporten en het eten van een gezond dieet moet u helpen om ongewenste gewicht te verliezen.

Er zijn meer dan 50 verschillende types van HST. Ze kunnen worden genomen op een aantal verschillende manieren, waaronder oraal als een tablet, door de huid pleisters of gels, of als langdurige implantaten. Probeer verschillende soorten te vinden die bij u past.

U kunt nog steeds zwanger worden bij het nemen van HRT. Het is geen anticonceptiemiddel. Daarom moet u doorgaan met anticonceptie te gebruiken gedurende twee jaar na je laatste menstruatie als je jonger bent dan de leeftijd van 50 jaar of gedurende één jaar na de leeftijd van 50 jaar.

Dit is niet noodzakelijk waar. De beste HRT als je een totale hysterectomie (verwijdering van de gehele baarmoeder, met inbegrip van de baarmoederhals) hebben gehad is alleen oestrogeen. Gecombineerde HRT, die oestrogeen en progestageen bevat, heeft geen extra voordeel en kan uw risico op borstkanker verhogen.

Als u een gedeeltelijke hysterectomie hebben gehad, kan je nog wat baarmoederslijmvlies aanwezig. Vanwege dit, moet je gecombineerde HST nemen.

Lees meer over hysterectomie.

Sommige kruiden, zoals soja en rode klaver, bevatten natuurlijke oestrogenen, maar HRT is ook grotendeels ontleend aan deze fyto-oestrogenen.

Er is geen harde medisch bewijs dat de vele complementaire therapieën beschikbaar zijn voor de menopauze effectief zijn. Ze kunnen vervelende bijwerkingen hebben, interfereren met andere geneesmiddelen en kan potentieel schadelijk zijn.

Diensten in de buurt

Vraag uw arts of specialist voor meer informatie over de vraag of je kruiden voor HRT te nemen en, zo ja, wat de risico’s en voordelen zijn.

Lees meer over HRT.

11/03 /

11/03 /

plaats

borstkanker, eierstokkanker, bloedstolsels (embolieën); diepe veneuze trombose; beroerte

Menopauze

Miljoenen mensen hebben al hun vrije “midlife MOT”. Ontdek waarom deze health check-up is zo belangrijk

Wanneer het gewicht Julie Thompson’s hit 79kg, sloot ze een afslankende club

Uw Health Check

Meer informatie over HRT, vroege menopauze, het ondersteunen van je partner en hoe om te gaan met symptomen

‘Ik sloeg middelbare leeftijd spread’

Menopauze