hoe wordt slaapapneu vastgesteld?

Artsen diagnosticeren slaapapneu op basis van medische en familie geschiedenis, een lichamelijk onderzoek, en slaap studieresultaten. Uw huisarts kan uw symptomen eerst te evalueren. Hij of zij zal dan beslissen of je nodig hebt om een ​​slaap specialist.

Sleep specialisten zijn artsen die de diagnose en behandeling van mensen met slaapproblemen. Voorbeelden van dergelijke artsen onder meer long- en zenuw specialisten en oor, neus en keel specialisten. Andere soorten van artsen kunnen ook de slaap specialisten.

Als u denkt dat u een slaapprobleem hebben, overwegen om een ​​slaap dagboek voor 1 tot 2 weken. Breng het dagboek met u om uw volgende medische afspraak.

Medische en familiegeschiedenissen

Noteer wanneer je gaan slapen, wakker worden, en neem dutjes. Ook opschrijven hoeveel je slaapt elke nacht, hoe alert en uitgerust je voelt in de ochtend, en hoe slaperig je je voelt op verschillende momenten van de dag. Deze informatie kan uw arts helpen erachter te komen of u een slaapstoornis.

Fysiek examen

U kunt een voorbeeld slaap dagboek in het National Heart, Lung, and Blood Institute’s vinden “Uw gids voor een gezonde slaap.”

Bij uw afspraak, zal uw arts u vragen stellen over de manier waarop je slaapt en hoe je functioneren tijdens de dag.

Uw arts zal ook willen weten hoe hard en vaak je snurkt of maak snakken of verstikking geluid tijdens de slaap. Vaak ben je niet op de hoogte van dergelijke symptomen en moet een familielid of een bed partner te vragen om hen te melden.

Laat uw arts weten of iemand in uw familie is gediagnosticeerd met slaapapneu of heeft symptomen van de aandoening had.

Veel mensen zijn zich niet bewust van hun symptomen en worden niet gediagnosticeerd.

Als u een ouder van een kind dat slaapapneu kunnen hebben bent, vertel de arts van uw kind over tekenen en symptomen van uw kind.

Uw arts zal uw mond, neus en keel te controleren voor extra of grote weefsels. Kinderen die slaapapneu misschien vergrote amandelen te hebben. Artsen mogen alleen een lichamelijk onderzoek en medische voorgeschiedenis moet slaapapneu te diagnosticeren bij kinderen.

Volwassenen die slaapapneu kan een vergrote huig (U-vu-luh) of zachte gehemelte te hebben. De huig is het weefsel dat hangt vanaf het midden van de achterkant van je mond. Het zachte gehemelte is het dak van uw mond in de achterkant van je keel.

Sleep studies zijn tests die meten hoe goed je slaapt en hoe je lichaam reageert op problemen met slapen. Deze tests kunnen helpen bij uw arts erachter te komen of u een slaapstoornis en hoe ernstig het is. Sleep studies zijn de meest accurate tests voor de diagnose van slaapapneu.

Er zijn verschillende soorten van de slaap studies. Als uw arts denkt dat je slaapapneu, kan hij of zij een polysomnogram aanbevelen (poly-SOM-no-gram, ook wel een PSG) of een home-based draagbare monitor.

Een PSG is de meest voorkomende slaaponderzoek voor de diagnose van slaapapneu. Dit onderzoek registreert de hersenactiviteit, oogbewegingen, hartslag en bloeddruk.

Een PSG neemt ook de hoeveelheid zuurstof in je bloed, luchtbeweging door je neus terwijl je inademt, snurken, en borst bewegingen. De borst bewegingen laten zien of je het maken van een poging om te ademen.

PSGs vaak worden gedaan op de slaap centers of slaaplaboratoria. De test is pijnloos. Je gaat gewoon om te slapen, behalve dat u sensoren aangesloten op je hoofdhuid, gezicht, borst, ledematen, en een vinger zult hebben. Het personeel van het slaap centrum zal de sensoren gebruiken om te controleren op je de hele nacht.

Een slaap specialist zal herziening van de resultaten van uw PSG om te zien of je slaapapneu en hoe ernstig het is. Hij of zij zal de resultaten gebruiken om uw behandeling plannen.

Uw arts kan ook een PSG te gebruiken om de beste instelling voor u op een CPAP (continuous positive airway pressure) machine te vinden. CPAP is de meest voorkomende behandeling van slaapapneu. Een CPAP machine maakt gebruik van een milde luchtdruk om uw luchtwegen open te houden terwijl u slaapt.

Als uw arts denkt dat u slaapapneu, kan hij of zij een split-nachtrust studie plannen. Tijdens de eerste helft van de nacht, zal uw slaap worden gecontroleerd zonder een CPAP-machine. Dit zal blijken of u slaapapneu en hoe ernstig het is.

Studies Sleep

Als de PSG toont aan dat u slaapapneu, zult u een CPAP machine te gebruiken tijdens de tweede helft van de split-night studie. Het personeel van het slaap centrum zal de stroming van lucht uit de CPAP machine aan te passen aan de instelling die het beste werkt voor u te vinden.

Uw arts kan een home-based slaaptest raden met een draagbare monitor. De draagbare monitor wordt een aantal van dezelfde informatie als een PSG te nemen. Zo kan het opnemen

Een slaap specialist kan de resultaten van een home-based slaap test te gebruiken voor het diagnosticeren van slaapapneu. Hij of zij kan ook de resultaten te gebruiken om te beslissen of u een volledige PSG studie in een slaap centrum nodig.

In dit Dr. Susan Redline van de Harvard Medical School / Brigham en Women’s Hospital bespreekt haar lopende slaapapneu onderzoek. Slaapapneu is een veel voorkomende aandoening die uw risico op hoge bloeddruk, hartaanval, beroerte, aritmie (onregelmatige hartslag), hartfalen, obesitas en diabetes kan verhogen.

Eén van Dr. Redline’s projecten, de hartslag Study, is het vergelijken van behandelingen voor slaapapneu te zien of zij het risico op hart-en vaatziekten te verlagen. De resultaten van dit onderzoek, dat wordt gefinancierd door de American Recovery and Reinvestment Act of 2009, kan helpen sterfgevallen door hartaanvallen en beroertes verminderen.

Dit toont aan hoe Jim, de vader van twee jonge meisjes, is omgegaan met het hebben van slaapapneu. Symptomen zoals wakker worden moe en in slaap vallen tijdens het rijden lange afstanden gemaakt Jim bezorgd over zijn gezondheid. Terwijl Jim lag te slapen, merkte zijn vrouw snurken en lange periodes van stilte, gevolgd door stoten.

Message Related Director’s

Willen een betere kwaliteit van leven, Jim zocht het advies van zijn arts, die een slaaponderzoek aanbevolen. Door de slaap studie werd Jim bij wie ernstige obstructieve slaapapneu en voorgeschreven behandeling met een CPAP machine. CPAP biedt mild luchtdruk aan de luchtwegen tijdens de slaap open te houden.

Jim legt uit dat de aanpassing aan CPAP behandeling was moeilijk in het begin, en zijn niet in staat aan de stok met de behandeling leidde tot meer symptomen. Echter, na het gebruik van de CPAP machine regelmatig, Jim voelt zich beter en heeft meer energie om activiteiten te doen met zijn kinderen.

Voor meer informatie over leven met en beheren van slaapapneu, ga dan naar de Gezondheid Onderwerpen slaapapneu artikel.

Slaapstoornissen en Onvoldoende slaap: verbetering van de gezondheid door onderzoek