Hoe uw arts kan u helpen te stoppen

Dr Michael Apple legt uit wat artsen kunnen doen om patiënten te helpen stoppen met roken voor goed.

Neem contact op met uw lokale stoppen met roken diensten of bel de Smoking Helpline op 0300 123 1014 (07:00-11:00)

“Artsen zijn over het algemeen blij met mensen die hebben besloten om te stoppen met roken te helpen. Dat komt omdat ongeveer 40% van de rokers zullen sterven aan een aan roken gerelateerde aandoening, dus we weten dat het stoppen is een verandering die een groot verschil zal maken in je leven”, zegt Dr Apple.

Mensen die stoppen met roken zal voordelen voor de gezondheid binnen enkele dagen, zoals verbeterde smaak en geur te zien, terwijl belangrijke voordelen, zoals lagere risico op een hartaanval, beroerte, longkanker en verbeteringen in de ademhaling zal gebeuren in het eerste jaar of twee.

Waarom zou je stoppen met roken?

“We hebben waarschijnlijk al achter je aan te stoppen met roken als u een hoge bloeddruk, diabetes, problemen met de bloedsomloop of de geschiedenis van een beroerte, hartaanval, angina, astma of chronische longaandoeningen”, zegt dr Apple.

Mijn patiënten zijn vaak verrast te worden gevraagd over roken toen ze me over een pijnlijke knie te zien, maar veel artsen hebben overleg computer programma’s die ons eraan herinneren om te vragen over rookgewoonten.

“Patiënten zullen zien voordelen voor de gezondheid binnen enkele dagen na het stoppen met roken”

Ik kan u vragen waarom je wilt nu stoppen. Soms is het de symptomen, zoals een aanhoudende hoest of bloed ophoesten. Soms is het omdat een relatief een roken gerelateerde ziekte heeft ontwikkeld, zoals longkanker.

Voor vrouwen is het soms omdat ze denken over zwangerschap.

Wanneer mensen op het punt om te stoppen met roken, is het belangrijk om hun bloeddruk en gewicht te controleren, en om hen gerust te stellen dat gemiddeld, gewichtstoename na het stoppen is slechts een paar pond.

Stoppen met roken Services

Lees meer over hoe om te stoppen met roken zonder zetten op gewicht.

Dr Apple zegt dat hij graag om te weten welke producten het roken te stoppen zijn patiënten hebben al geprobeerd, omdat het helpt hem kiezen wat te suggereren.

Ik zal je dan vertellen over andere producten, zoals nicotine vervangende producten zoals kauwgom en vlekken op de huid, en receptplichtige geneesmiddelen die kunnen helpen bij het stoppen met roken, en dan gaan in hun voor- en nadelen.

Dr Apple zegt dat hij het eens is een tijdschema om te stoppen, want er is bewijs dat dit verbetert de kans op succes. Hij vraagt ​​dan slappelingen in de operatie om een ​​nieuw onderzoek te komen. “Ik moedigen mensen aan om te proberen om te stoppen met een vriend of familielid. Ik heb ook wijzen op de financiële voordelen van stoppen, die kunnen worden duizenden ponden per jaar.”

Er zijn uitstekende lokale Stop Smoking Services. Ik zal geven details van deze, in het bijzonder voor mensen die verschillende methoden en die waarde hechten aan het krijgen van advies, wanneer ze het nodig hebben geprobeerd hebben.

Deze diensten zijn erg goed in het afstemmen van de behandeling aan uw leefgewoonten. Met medicatie en de steun van deze diensten, ben je vier keer meer kans om met succes te geven.

Lees meer over hoe een Stoppen met roken adviseur kan u helpen te stoppen.

Zoek uw plaatselijke stopplan service.

een medicijn dat de drang naar nicotine vermindert – Af en toe zal ik bupropion (Zyban) voorschrijven. Dit is niet voor iedereen, zoals epileptische aanvallen kunnen veroorzaken bij mensen die vatbaar zijn voor hen. Het kan ook invloed hebben op de lever en de bloeddruk, dus het moet een nauwkeurige controle. Maar sommige mensen doen heel goed met de medicatie, dus het is het overwegen waard.

Er is ook een voorgeschreven medicijn bekend als varenicline (Champix), die blokkeert het effect van nicotine op de hersenen.

Alle artsen beseffen dat mensen proberen en falen in het stoppen met roken, net zoals ze doen in de voeding, lichaamsbeweging en andere waardevolle veranderingen in levensstijl. Het is een deel van onze taak om te begrijpen dat en om mee te voelen, terwijl je zachtjes aan te moedigen om opnieuw te proberen.

16/01 /

Diensten in de buurt

########

plaats

Check deze tips om te voorkomen dat u stapelen op de pond wanneer u stoppen met roken

Bedien uw sigaret onbedwingbare trek nadat je bent gestopt met deze zelfhulp tips

Hulp bij het stoppen, met inbegrip van wat uw arts kan doen, lokale diensten en NVM

Stoppen met roken zonder zetten op gewicht

Omgaan met cravings

Stop met roken