HGH (menselijk groeihormoon): gebruik en bijwerkingen

Melinda Ratini, DO, M; op 30 december 2014

Turner syndroom, een erfelijke aandoening die developmen een meisje beïnvloedt; Prader-Willi-syndroom, een zeldzame genetische aandoening veroorzaakt een slechte spierspanning, lage niveaus van geslachtshormonen, en een constant gevoel van hunge; Chronische nierziekte insufficienc; HGH deficiëntie of insufficienc; Kinderen die te klein voor de zwangerschapsduur

Korte darm syndroom, een aandoening waarbij voedingsstoffen niet goed geabsorbeerd door ernstige darmziekten of de chirurgische verwijdering van een groot deel van de dunne intestin; HGH deficiëntie als gevolg van zeldzame hypofyse tumoren of hun treatmen; Muscle-slopende ziekte in verband met HIV / AIDS

Sommige mensen wenden tot een stof genaamd menselijk groeihormoon (HGH) in de hoop dat het hen zal blijven voelen en op zoek naar jeugdig. Maar deskundigen zeggen dat de hoop is ongegrond. En nog erger, kunnen deze producten schadelijk zijn.

HGH, geproduceerd door de hypofyse, sporen de groei bij kinderen en adolescenten. Het helpt ook om lichaamssamenstelling, lichaamsvloeistoffen, spieren en botgroei, suiker en vetmetabolisme en eventueel hartfunctie te reguleren. synthetisch geproduceerde HGH is het actieve ingrediënt in een aantal medicijnen en andere producten op grote schaal via internet.

Synthetisch humaan groeihormoon is ontwikkeld in 1985 en door de FDA goedgekeurd voor specifieke toepassingen bij kinderen en volwassenen. Bij kinderen wordt HGH injecties goedgekeurd voor de behandeling van kleine gestalte onbekende oorzaak en slechte groei door een aantal medische oorzaken, waaronder

Bij volwassenen, het toegestane gebruik van HGH omvatten

Maar de meest voorkomende toepassingen voor HGH niet FDA-goedgekeurd. Sommige mensen gebruiken het hormoon, samen met andere prestatiebevorderende middelen zoals anabole steroïden in een poging te bouwen spier en atletische prestatie te verbeteren. Toch effect HGH op atletische prestaties is onbekend.

Omdat het lichaam van HGH niveaus natuurlijk verminderen met de leeftijd, hebben een aantal zogenaamde anti-aging experts gespeculeerd en beweerde dat HGH producten aan leeftijd gerelateerde lichamelijke achteruitgang kon keren. Maar deze beweringen ook zijn onbewezen. Het gebruik van HGH voor anti-aging is niet FDA goedgekeurd.

Toch heeft een aantal mensen krijgen injecteerbare HGH van artsen die het voor off-label voorschrijven doeleinden (toepassingen waarvoor het werd niet goedgekeurd door de FDA) en via Internet apotheken, anti-aging klinieken, en websites.

Anderen kopen HGH producten – of producten die beweren dat ze van uw lichaam de eigen productie van HGH te verhogen – in de vorm van pillen en sprays. Bedrijven die deze producten op de markt op tv infomercials of online beweren dat ze weer terug biologische klok van uw lichaam, het verminderen van vet, het opbouwen van spieren, het herstel van de haargroei en kleur, versterking van het immuunsysteem, het normaliseren van de bloedsuikerspiegel, het verhogen van de energie en het verbeteren van het seksuele leven, kwaliteit van de slaap, visie, en het geheugen. Toch heeft de Federal Trade Commission geen betrouwbaar bewijs voor de bewering dat deze producten hebben dezelfde effecten als recept HGH, die altijd via een injectie wordt gegeven ondersteunen gezien. oraal, HGH wordt verteerd door de maag voordat het kan worden opgenomen in het lichaam.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …