het leven na een beroerte

De tijd die nodig is om te herstellen van een beroerte varieert-het kan weken, maanden of zelfs jaren duren. Sommige mensen volledig herstellen, terwijl anderen hebben een langdurige of levenslange handicaps.

Voortdurende zorg, revalidatie, en emotionele steun kan helpen herstellen en kan zelfs helpen voorkomen dat een ander slag.

Als u een beroerte hebt gehad, ben je het risico van het hebben van een ander. Ken de waarschuwingssignalen en wat te doen als een beroerte of transient ischemic attack (TIA) optreedt. Bel 9-1-1 zodra symptomen beginnen.

Lopende Care

Rijd niet naar het ziekenhuis of laat iemand anders je rijdt. Door te bellen een ambulance, kan medisch personeel levensreddende behandeling te beginnen op de weg naar de eerste hulp. Tijdens een beroerte, telt elke minuut.

Rehabilitatie

Hart-gezonde veranderingen in levensstijl kunnen helpen herstellen van een beroerte en kan helpen voorkomen dat een andere. Voorbeelden van deze wijzigingen omvatten hart-gezonde voeding, het handhaven van een gezond gewicht, het beheer van stress, lichamelijke activiteit en stoppen met roken.

Uw arts kan ook medicijnen voorschrijven om u te helpen herstellen van een beroerte of de controle van uw risicofactoren voor een beroerte. Neem al uw medicijnen zoals uw arts voorschrijft. Niet bezuinigen op de dosering, tenzij uw arts u om dit te doen. Als u bijwerkingen of andere problemen met betrekking tot uw medicijnen, praten met uw arts.

Geneesmiddelen die anticoagulantia of bloedverdunners, die bloedstolsels te voorkomen of te houden bestaande bloedstolsels van steeds groter, zijn de belangrijkste behandeling voor mensen die halsslagader ziekte bekend zijn, wat kan leiden tot een beroerte. Twee veel voorkomende geneesmiddelen zijn aspirine en clopidogrel.

U zult waarschijnlijk moeten routine bloedonderzoek om te controleren hoe goed deze geneesmiddelen werken.

De meest voorkomende bijwerking van bloedverdunners is een bloeding. Dit gebeurt als het medicijn verdunt je bloed te veel. Deze bijwerking kan levensbedreigend zijn. Bloeden kan optreden in je lichaam holtes (interne bloeden) of van de oppervlakte van de huid (extern bloeden).

Ken de waarschuwingssignalen van bloeden zodat je kunt hulp krijgen meteen. Ze bevatten

Een heleboel bloeden na een val of letsel of gemakkelijk blauwe plekken of bloeden kan ook betekenen dat je bloed te dun is. Bel uw arts meteen als u een van deze symptomen hebben. Als u een ernstige bloeden, bel 9-1-1.

Uw arts kan ook bespreken begin statine behandeling. Artsen raden statine medicijnen voor veel mensen, omdat ze lagere helpen of te controleren cholesterolgehalte in het bloed en de kans op een hartaanval en beroerte te verminderen. Artsen meestal voorschrijven van statines voor mensen die

Je moet nog steeds volgen een hart-gezonde levensstijl, zelfs als u medicijnen nemen om uw risicofactoren voor een beroerte te controleren. Neem alle medicijnen regelmatig, als uw arts voorschrijft. Mis het bedrag van uw geneesmiddel niet wijzigen of sla een dosis tenzij uw arts u dat zegt.

Praat met uw arts over hoe vaak je de follow-up bezoeken of tests moeten plannen. Deze bezoeken en tests kunnen helpen uw arts te controleren uw risicofactoren voor een beroerte en pas uw behandeling als dat nodig is.

Na een beroerte, kan revalidatie (revalidatie) om u te helpen herstellen nodig. Rehab kunnen werken met spraak, fysieke en ergotherapeuten.

U kunt moeite communicatie na een beroerte. Je mag niet in staat zijn om de juiste woorden te vinden, zet volledige zinnen samen, of zet woorden aan elkaar op een manier die zinvol is. U kunt ook problemen met je geheugen en helder denken te hebben. Deze problemen kunnen zeer frustrerend zijn.

Logopedisten kunnen u helpen manieren om opnieuw te communiceren en het verbeteren van uw geheugen te leren.

Een beroerte kan slechts één zijde van het lichaam of een deel van één kant beïnvloeden. Het kan verlamming (een onvermogen om te verplaatsen) of spierzwakte, die u in gevaar brengen voor vallende veroorzaken. Fysieke en ergotherapeuten kunnen u helpen versterken en strek je spieren. Ze kunnen ook helpen bij het opnieuw leren hoe je dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, eten, en zwemmen te doen.

Een beroerte kan invloed hebben op de spieren en zenuwen die de blaas en darmen controle. U kunt het gevoel dat je moet vaak plassen, zelfs als uw blaas niet vol is. Je mag niet in staat zijn om de badkamer te gaan in de tijd. Geneesmiddelen en een blaas of darmen specialist kan helpen met deze problemen.

U kunt problemen met slikken na een beroerte. Tekenen van dit probleem zijn hoesten of stikken tijdens het eten of ophoesten voedsel na het eten. Een logopedist kan u helpen met deze problemen. Hij of zij kan wijzigingen in uw dieet, zoals het eten van gepureerde (fijngehakt) voedingsmiddelen of het drinken van dikke vloeistoffen suggereren.

Mental Health Care and Support

Na een beroerte, kunt u veranderingen in uw gedrag of oordeel te hebben. Zo kan je stemming snel veranderen. Vanwege deze en andere veranderingen, kan je bang, angstig en depressief voelen. Herstellende van een beroerte kan vertragen en frustrerend.

Praat over hoe u met uw gezondheidszorg team. Praten met een professionele hulpverlener kan ook helpen. Als je erg depressief bent, kan uw arts medicijnen of andere behandelingen die de kwaliteit van uw leven te verbeteren aanraden.

Deelnemen aan een patiënt steungroep kan u helpen aan te passen aan het leven na een beroerte. U kunt zien hoe andere mensen zijn omgegaan met het hebben van slagen. Praat met uw arts over lokale steungroepen, of kijk met een oppervlakte medisch centrum.

Steun van familie en vrienden kunnen ook helpen verlichten van angst en bezorgdheid. Laat uw dierbaren weet hoe je je voelt en wat ze kunnen doen om je te helpen.

Message Related Director’s