het houden van huisdieren als je allergisch astma

Zoek uit of u allergisch bent

Allergieën voor huisdieren met bont en veren komen vaak voor, vooral voor mensen die hebben andere allergieën of astma. Als je allergisch astma, hier is wat je moet weten over het hebben van huisdieren.

Het hebben van een huisdier allergie betekent dat uw immuunsysteem overacts aan eiwitten in het speeksel, urine of dode huidcellen (huidschilfers) van huisdieren. Eenmaal ingeademd, kan deze allergenen reizen naar uw longen en piepende ademhaling en hoesten veroorzaken. Je zou ook de ontwikkeling van een uitslag.

Als u denkt dat u een huisdier allergie, vraag dan uw arts voor een huid-prik-test. Vraag een test, zelfs als u zeker weet dat u allergisch bent aan het huisdier, omdat andere milieu-risico’s zou kunnen zijn om in plaats daarvan de schuld. Tijdens de test wordt een druppel van de specifieke huisdier allergeen extract aangebracht op de huid en een lancet wordt gebruikt om het extract op het huidoppervlak prikken. Uw huid wordt dan gecontroleerd op tekenen van een allergische reactie.

Uw arts kan u ook vragen om te stoppen met het gezelschap van uw huisdier voor een periode van tijd, hetzij door jezelf te verwijderen uit de omgeving van het dier of door het verwijderen van het huisdier van uw huis, om te zien of uw symptomen te verbeteren in die tijd.