helende aanraking – topic overzicht

Healing Touch beïnvloedt fysieke of emotionele gezondheid van een persoon zonder dat iemand fysiek de persoon aan te raken. Healing Touch is een veel voorkomende praktijk. Healing Touch is gerelateerd aan spirituele of energie healing, therapeutische aanraking, en verre genezing.

Spanning. We leven allemaal met het elke dag. Maar hoe u reageert op de dagelijkse stress? Voor sommige mensen is het leven stressoren’s ervoor zorgen dat ze prikkelbaar, opvliegend, of niet in staat zich te concentreren op de taken geworden. Anderen hebben slaap onderbroken (problemen in slaap vallen of wakker vroeg in de ochtend met het rennen van gedachten). Dan zijn er mensen die door het eten van junk food reageren – en veel van! (Vergeet niet – desserts wordt beklemtoond achteruit gespeld!) Het goede nieuws: Het maakt niet uit hoe druk je schema, is het mogelijk om het beheer van stress …

Centraal in helende aanraking is de overtuiging dat een vitale energie of levenskracht stroomt vrij door de ruimte en onderhoudt alle levende organismen. In een gezond persoon, wordt deze energie gedacht om in en uit het lichaam stromen op een evenwichtige manier. Aangenomen wordt dat de ziekte resultaten wanneer de energiestroom uit balans.

Beoefenaars van Healing Touch gebruiken hun handen in een poging om iemands energiestroom te veranderen en de gezondheid te herstellen. Helende aanraking geen contact tussen de arts en de persoon die tijdens de behandeling vereisen. De beoefenaar beweegt zijn of haar handen enkele centimeters boven het lichaam van de persoon.

Net als andere complementaire geneesmiddelen, helende aanraking begint met het idee dat mensen zijn van nature gezond. De manier waarop mensen leven en denken kunnen hun natuurlijke energie te verstoren, en ze kunnen ziek worden. Het doel van de helende aanraking is om scherp te stellen (of kanaal) helende energie aan natuurlijke gezondheid te herstellen.

Mensen gebruiken helende aanraking te helpen bij de behandeling van vele ziekten. Voorstanders van Healing Touch geloven dat het is vooral handig voor het helen van wonden, het genezen van infecties, en het verlichten van pijn en angst. Sommige studies hebben aangetoond dat, zoals yoga en meditatie, helende aanraking vermindert de angst en stress.

Er is weinig onderzoek gedaan naar de effecten van de helende aanraking, en het is een moeilijke vorm van therapie om te studeren met behulp van traditionele wetenschappelijke technieken. Maar sommige studies op verre genezing tonen voordelen.

U kunt veilig gebruik maken van helende aanraking, samen met conventionele medische behandelingen. Maar het is niet geschikt of veilig voor ernstige, levensbedreigende situaties overwogen of andere bewezen behandelingen waarvan bekend is om te helpen met een ziekte te vervangen. Er is geen bekende risicofactoren in het toevoegen van helende aanraking of verre healing om uw medische behandeling.

Vertel altijd aan uw arts als u gebruik maakt van een alternatieve therapie of als u denkt over het combineren van een alternatieve therapie met uw conventionele medische behandeling. Het is misschien niet veilig om uw conventionele medische behandeling afzien en alleen vertrouwen op een alternatieve therapie.