hartruis introductie en symptomen

Het kan eng zijn om te leren dat u of uw kind een hartruis. Echter, hart mompelt zijn heel vaak voor en zijn vaak onschadelijk.

Het is dramatisch als iemand een hartaanval krijgt op televisie of in de films. Maar in het echte leven, kunnen de symptomen subtieler en moeilijker te identificeren zijn. En omdat een hartaanval en angina symptomen zijn zo op elkaar lijken, kan het moeilijk zijn om te vertellen wat er aan de hand; Maar het kennen van de verschillen – en de redenen achter hen – kan leiden bij het zoeken naar de behandeling sneller en langer leven.

Hoewel veel geruis onschuldig zijn, kunnen sommige ernstige hartproblemen te geven. Zo kan hartgeruisen worden veroorzaakt door bloed dat door een lekkende hartklep of smal door ziekte gemaakt. Geruis kan ook worden veroorzaakt door verhoogde bloedtoevoer in een klep als gevolg van medische aandoeningen zoals anemie of hyperthyroïdie. Aangeboren hartafwijkingen (hartproblemen bij de geboorte aanwezig) kan ook leiden tot hart mompelt. Deze kunnen soms worden hersteld met een operatie.

In het hart zijn vier kamers gescheiden door kleppen die regelen hoeveel bloed in elke kamer op elk moment. Gezonde kleppen ook helpen voorkomen dat het bloed stroomt in de verkeerde richting in je hart.

Een gezond hart maakt een “lub-dub ‘geluid als het klopt. De “lub” (systolische geluid) gebeurt wanneer een deel van het hart contracten en de mitralisklep en tricuspidalisklep in de buurt, en de “dub” (diastolische geluid) treedt op wanneer een deel van het hart zich ontspant en de aorta en pulmonic kleppen dicht. Een hart geruis extra geluid in de hartslag – zoals ” ruisende ‘ “- die wordt veroorzaakt door turbulente bloedstroom door de hartkleppen.

Hartgeruisen kan worden gehoord door middel van een stethoscoop en vaak ontdekt tijdens routine fysieke examens. Bij nader onderzoek, kan uw arts vinden dat de hartruis onschuldig is. Als uw hartruis is gerelateerd aan meer ernstige hartproblemen, kan uw arts u verwijzen naar een cardioloog (hartspecialist). Medicatie of een operatie kan worden aanbevolen om het onderliggende probleem te behandelen. Met een grondig lichamelijk onderzoek en de juiste testen, moet uw arts in staat zijn om te vertellen wat zorgt ervoor dat je hartruis.

Veel mensen met hart mompelt ervaren geen symptomen. Echter, sommige mompelt voorkomen in combinatie met deze andere symptomen

BRONNEN

National Heart Lung and Blood Institute: “. Verkennen hartruis”

MedlinePlus: “Heart mompelt en andere geluiden.”