hartproblemen: leven met een ICD

Een implantabl; cardioverter-defibrillator (ICD) helpt u te beschermen tegen gevaarlijke horen; ritmes. Het is belangrijk om te weten hoe het apparaat werkt en hoe ik te houden; goed werkt. Het leren van een paar belangrijke feiten over ICD ca; u helpen om de beste resultaten met uw apparaat te krijgen.

Hoe maak je de beste resultaten van een ICD krijgen?

Wanneer u een ICD, is het belangrijk om sterke Magneti te voorkomen; en elektrische velden. De onderstaande lijst geeft een aantal veiligheidsrichtlijnen voor pacemakers en ICD’s. Ze tonen een aantal elektrische en magnetische bronnen een; hoe zij uw ICD kunnen beïnvloeden. Voor de beste resultaten, volg Tess; richtlijnen. Deze veiligheid tips zijn ook van toepassing op apparaten die een ICD en een pacemaker te combineren. Als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Uw arts of de fabrikant van uw ICD kan u een volledige lijst van dingen die je nodig hebt om een ​​te vermijden geven; dingen die veilig te gebruiken zijn.

Als u een schok van uw ICD, volg het plan dat u te zetten met uw arts. In het algemeen is uw plan hangt af van hoe je je voelt nadat je een schok te krijgen en hoe vaak krijg je een schok.

Na een schok

Na een tweede schok binnen 24 uur

De meeste medische tests en procedures zal geen invloed op uw IC; behalve voor MRI, die sterke magneten gebruikt. Veilig zijn

U kunt veilig reizen met een cardiaal apparaat. Maar u zult willen worden voorbereid voordat je gaat.

Als u een aritmie of een ICD dat het gevaarlijk voor u om te rijden maakt, kan uw arts voorstellen dat u stoppen met rijden, in ieder geval voor een korte tijd. U heeft waarschijnlijk niet hoeft te stoppen of te beperken rijden als je aritmie niet slecht symptomen veroorzaakt; Voor meer informatie, zie hartritmestoornissen en Driving.

Als u denkt dat u een infectie in de buurt van het toestel, bel dan uw arts meteen. Tekenen van een infectie zijn

Vraag uw arts wat voor soort activiteit en de intensiteit is veilig voor u. ICD’s zijn ingesteld om schokken bij een bepaalde hartslag; Dus uw doelgroep hartslag tijdens de oefening zal waarschijnlijk ten minste 10-1; verslaat onder de ICD ontlading hartslag.

Je arts kan u helpen te leren hoe je een rating van waargenomen inspanning (RPE) te gebruiken als een manier om te vertellen hoe hard je traint. Dit kan helpen u om uw hartslag op een veilig niveau tijdens de oefening.

Stoppen met trainen en bel uw arts als u

De meeste mensen die een ICD (implanteerbare cardioverter-defibrillator) hebben, kunnen een actief seksleven hebben. Als uw arts zegt dat je kunt oefenen en actief, dan is het waarschijnlijk veilig is voor u om seks te hebben.

Nadat je het apparaat geïmplanteerd, laat je je borst te genezen voor een korte tijd voor hervatting van seks. Als u of uw partner zich zorgen over het hervatten van seks is, praten met uw arts over uw zorgen. Uw arts of andere zorgverlener kan geven u steun en advies.

Wat moet ik doen geschokt? Veel mensen met een ICD maken zich zorgen dat de ICD ze tijdens de seks zou kunnen shockeren. Het risico op een schok tijdens sex lijkt hetzelfde als bij andere soortgelijke mate van oefening. Als u een schok krijgen tijdens de seks, zult u uw plannen over wanneer uw arts te bellen volgen.

Zal mijn partner krijgen geschokt? Sommige mensen maken zich zorgen dat als ze geschokt te krijgen tijdens de seks, kunnen hun partner worden gekwetst. Maar je partner zal niet geschokt zijn of voelen geen pijn als je geschokt te krijgen.

Je mag nerveus over het leven met een ICD voelen, en je kan zorgen te maken over het krijgen van geschokt.

De schok kan worden ongemakkelijk. Het kan voelen alsof je wordt geschopt in de borst. Voor veel mensen is het krijgen van een shock kunnen angst en depressie veroorzaken.

Het is algemeen bezorgd over het leven met een ICD te zijn. Immers, hoef je niet weet wanneer een schok kan optreden, en een schok kan een herinnering dat je hart is niet zo gezond als het zou kunnen zijn. Maar als je een paar eenvoudige stappen te nemen, kunt u zich beter over het hebben van een ICD voelen.

Als u van plan bent voor uw toekomst en uw einde van het leven, onder meer plannen voor uw ICD. U kunt de beslissing uw ICD uit te zetten als onderdeel van de medische behandeling die u wilt aan het einde van het leven te maken. U kunt deze informatie in je wilsverklaring.

Lampert R, et al. (2010). HRS Expert Consensus verklaring over het beheer van de Cardiovascular Implanteerbare Electronic Devices (CIEDs) bij patiënten nadert einde van het leven of het aanvragen van staken van de behandeling. Heart Rhythm, 7 (7): 1008-1026. Online beschikbaar: http: //www.hrsonline/Policy/ClinicalGuidelines/upload/ceids_mgmt_eol.pdf.

Sears SF, et al. (2005). Reageren op een implanteerbare cardioverter-defibrillator shock. Circulation, 111 (23): E380-e382.

Vasquez LD, et al. (2010). Seksuele gezondheid voor patiënten met een implanteerbare cardioverter-defibrillator. Circulation, 122 (13): E465-e467.

Wilkoff BL, et al. (2008). HRS / EHRA expert consensu; over het toezicht op cardiovasculaire implanteerbare elektronische apparaten (CIEDS; Beschrijving van technieken, indicaties, het personeel, de frequentie en de Ethica; overwegingen Heart Rhythm, 5 (6):. 907-925 Maat selecteren; online.: http://www.hrsonline/Practice-Guidance/Clinical-Guidelines-Documents/HRS-EHRA-Expert-Consensus-on-the-Monitoring-of-Cardiovascular-Implantable-Electronic-Devices/2008-Monitoring-of-CIEDs.

Rakesh K. Pai, MD, FACC – Cardiologie, Electrophysiolog; Stephen Fort, MD, MRCP, FRCPC – interventionele cardiologie

12 maart 2014