hartaanval oorzaken en behandelingen

De meeste hartaanvallen zijn het gevolg van coronaire hartziekten, een aandoening die kransslagaders met vette, verkalkte plaques klompen. In de vroege jaren 1980, onderzoekers bevestigd dat de directe oorzaak van bijna alle hartaanvallen is niet de obstructieve plaque zelf. In plaats daarvan, het is de plotselinge vorming van een bloedstolsel op de top van plaque dat afsnijdt bloedstroom in een reeds vernauwde bloedvaten.

Angioplastiek en Stent; Cardiac Blood Pool Sca; Cardiac Catheterizatio; Chest X-Ra; Cholesterol Test; C-reactief Protei; Doppler Ultrasoun; Echocardiogra; ECG (EKG of elektrocardiogram, Electron Beam (Ultrasnelle) CT sca; Electrofysiologie Testin, HDL Cholestero, Head-Up Table Tilt Tes, homocysteïne, LDL Cholestero, MR, myocard Biops; Stress Test; Total Cholesterol …

Mannen boven de leeftijd van 50 met een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten zijn aanleg voor een hartaanval. Een hoog niveau van oestrogeen wordt gedacht dat premenopauzale vrouwen te beschermen redelijk goed, maar het risico op een hartaanval verhoogt na de menopauze.

Een cardioloog, of hart-specialist, is gebaseerd op verschillende tests om een ​​hartaanval te diagnostiseren. Deze testen kunnen ook gebieden van verstopping en weefselschade identificeren.

Monitoring van de elektrische activiteit van het hart, samen met bloedonderzoek levert gegevens voor een eerste evaluatie van de toestand van de patiënt. Beelden van het hart en de kransslagaders gedaan met angiografie en radio-isotopen scans te lokaliseren specifieke gebieden van schade en verstopping. Ultrasound testen genoemd echocardiograms evalueren de functie van het hart. Met deze gegevens kan de arts beslissen over de juiste behandeling, alsmede anticiperen op mogelijke complicaties.

Een hartaanval is een medische noodsituatie. Het moet snel worden aangepakt door conventionele geneeskunde. Op dit punt kan de alternatieve geneeskunde niet concurreren met de standaard behandeling met medicijnen en chirurgische behandelingen. Alternatieve geneeskunde kan op andere momenten, denk er waardevolle bijdragen aan een hartaanval preventie en herstel.

Hartaanval slachtoffers zijn meestal opgenomen in het ziekenhuis in speciale coronary care units (CCU) gedurende ten minste 36 uur. Standaard medicamenteuze behandeling omvat