hart-en vaatziekten: overzicht & feiten

Overstelpt met informatie? Begin hier. Leer de feiten over hoe het hart werkt – en de oorzaken en risicofactoren voor hart-en vaatziekten.

Waar moet je beginnen? Hier! Volg deze link om een ​​geïllustreerde gids voor hoe de gezonde hart werkt. U hebt deze informatie aan hart-en vaatziekten te begrijpen.

Hartkloppingen is een gevoel dat je hart te hard of te snel klopt, het overslaan van een beat, of fladderen.

Jij vroeg. Wij beantwoorden. Hier is een makkelijk te lezen, geïllustreerde gids voor hart-en vaatziekten.

Atherosclerose – aderverkalking – treedt op wanneer de wanden van deze bloedvaten dikker te wijten aan deposito’s van vet en plaque. Deze vernauwing of verstopping van de slagaders veroorzaakt hart- en vaatziekten.

De meeste hartaanvallen zijn het eindresultaat van coronaire hartziekten, een aandoening die kransslagaders met vette, verkalkte plaques klompen.

Sommige hart-en vaatziekten risico’s waarmee je wordt geboren. Sommige kunt u voorkomen. Hier is waar om te leren wat te doen over beide soorten risicofactoren voor hart-en vaatziekten.

Evalueer uw persoonlijke gezondheid en uw risico’s voor grote gezondheidsproblemen.

Uw arts kan het bijhouden van uw homocysteïnegehalte. Klik hier om erachter te komen waarom.

Uw arts kan ook het bijhouden van uw CRP-niveau. Klik hier om erachter te komen waarom.

Dit cluster van risicofactoren verhoogt het risico op hart-en vaatziekten. Lees meer en bekijk hoe u uw gezondheid van het hart te verbeteren.

Als je denkt aan hart-en vaatziekten bij mannen, meestal mensen denken van coronaire hartziekte (vernauwing van de slagaders naar het hart), maar coronaire hartziekte is slechts een type van hart-en vaatziekten.

Het risico op hart-en vaatziekten bij vrouwen stijgt met de leeftijd. Hart-en vaatziekten is de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen boven de 40 jaar oud, vooral na de menopauze.

Goede HDL-cholesterol, slechte LDL-cholesterol en totaal cholesterol: Hier is waar om erachter te komen wat ze betekenen voor hart-en vaatziekten, en wat u kunt doen.

Klik hier om te leren waarom je nodig hebt om bij te houden van uw bloeddruk te houden – en hoe te hoge bloeddruk te verlagen.

Wat je eet beïnvloedt je hart. Ontdek waarom, en leren de basisprincipes van een hart-gezond dieet.

In je hart van het hart, je weet dat je hart nodig heeft oefening. Je bent nooit te oud of te uit vorm om te beginnen met trainen. Begin met flink hier te klikken.

Je weet dat het slecht voor je longen. Het doet pijn je hart, ook. Klik niet op je aansteker voordat hier te klikken.

Stress zelf is niet zo slecht – het is allemaal in de manier waarop je ermee omgaat. Hier zijn enkele nuttige tips.

Wat is de buzz over drank? Het nieuws is niet slecht voor matige drinkers. Hier is waarom.

Vitamine E is een antioxidant – een van die stoffen die gevaarlijke vrije radicalen. Kunnen zij u helpen voorkomen dat hart-en vaatziekten? Klik hier voor meer informatie.

Artsen ooit gedacht hormoontherapie vrouwen zou beschermen tegen hartziekten. Dat is niet langer het geval. Hier is waarom.