gravel root: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Eupatoire Pourpre, Eupatoriadelphus purpureus, Eupatorium purpureum, Herbe de Joe Pye, Joe Pye, Joe-Pye Weed, Kidney Root, Purple Boneset, Koningin van de Weide, Raíz de Eupatorio, Roter Wasserhanf, Trumpet Weed.

Gravel wortel is een kruid. De bol, wortel, en onderdelen die groeien boven de grond worden gebruikt om medicijnen te maken; Ondanks de ernstige bezorgdheid over de veiligheid, wordt grind wortel gebruikt voor de urinewegen problemen zoals urine of nierstenen, infecties van de blaas, urethra, en prostaat, en pijn bij het plassen; Mensen ook gravel wortel voor artritis-achtige pijn (reuma) en jicht, en koorts voor malaria, dengue virus, of tyfus. Gravel wortel wordt ook gebruikt om maagzuur te verminderen, de urinestroom, leiden tot braken en zweten, en als een stimulans en tonic.

Gravel wortel zou kunnen werken voor bepaalde voorwaarden door het verminderen zwelling (ontsteking).

Onvoldoende bewijs fo; Urine en nierstenen; Urineweginfecties; Artritis-achtige pijn; Jicht; Koorts; Andere condities. Meer bewijs nodig om de effectiviteit van grind wortel cijfer voor dit gebruik.

Er is veel bezorgdheid over het gebruik van grind wortel als medicijn, omdat het chemische stoffen genaamd hepatotoxische pyrrolizidine alkaloïden (PA’s), die de bloedstroom in de aderen kan blokkeren en leiden tot beschadiging van de lever bevat. Hepatotoxische PA’s kan ook leiden tot kanker en geboorteafwijkingen. Gravel wortel preparaten die niet zijn gecertificeerd en het label “hepatotoxische PA-free” worden beschouwd WAARSCHIJNLIJK UNSAFE; Het is waarschijnlijk ook onveilig gravel wortel van toepassing op de huid gebroken. De gevaarlijke chemische stoffen in gravel root kan snel worden geabsorbeerd door de beschadigde huid en kan leiden tot gevaarlijke body-breed toxiciteit. Blijf uit de buurt van de huid producten die niet zijn gecertificeerd en het label “hepatotoxische PA-vrij €.; Er is niet genoeg informatie om te weten of het veilig is om grind wortel van toepassing op ongeschonden huid. Het beste is om gebruik te voorkomen; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Zwangerschap en borstvoeding -feeding: Het is waarschijnlijk onveilig gravel wortel preparaten die hepatotoxische PA’s tijdens de zwangerschap zou kunnen bevatten. Deze producten kan leiden tot aangeboren afwijkingen en leverschade; Het is ook waarschijnlijk onveilig gravel wortel preparaten die hepatotoxische PA’s kan bevatten als u borstvoeding -feeding gebruiken. Deze chemicaliën kunnen overgaan in de moedermelk en kan schadelijk zijn voor de zuigeling; Het is niet bekend of producten die PA-vrij hepatotoxische zijn gecertificeerd zijn veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Verblijf in de veilige kant en te voorkomen dat het gebruik van een gravel wortel voorbereiding als je zwanger bent of borstvoeding geeft; Allergie voor ambrosia en verwante planten: gravel wortel kan een allergische reactie bij mensen die allergisch zijn voor de plant Asteraceae / Compositae familie veroorzaken. Leden van deze familie omvatten ambrosia, chrysanten, goudsbloemen, madeliefjes, en vele anderen. Als je een allergie hebt, moet u contact op met uw zorgverlener alvorens gravel wortel; Leverziekte: Er is bezorgdheid dat de hepatotoxische PA’s in gravel wortel leverziekte erger zou kunnen maken.

Gravel wortel kan een effect als een water pil of “diureticum.” Het nemen van gravel wortel zouden kunnen verminderen, hoe goed het lichaam zich ontdoet van lithium. Dit kan toenemen hoeveelheid lithium in het lichaam en leidt tot ernstige bijwerkingen. Praat met uw zorgverlener voordat u dit product als u lithium. Uw dosis lithium zou moeten worden gewijzigd.

Gravel wortel wordt afgebroken door de lever. Sommige chemicaliën die vormen wanneer de lever afgebroken gravel root kan schadelijk zijn. Medicijnen die de lever af te breken gravel wortel kan de toxische effecten van chemische stoffen in gravel wortel te versterken; Sommige van deze geneesmiddelen zijn carbamazepine (Tegretol), fenobarbital, fenytoïne (Dilantin), rifampicine, rifabutine (Mycobutin), en anderen.

De geschikte dosering van grind wortel afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker, gezondheid, en verscheidene andere voorwaarden. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een ​​passende reeks doses voor gravel wortel te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per definitie veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn. Zorg ervoor dat u relevante aanwijzingen op te volgen op de etiketten en uw apotheker of arts of andere zorgverlener te raadplegen voordat u.

Referenties

Habtemariam, S. Anti-inflammatoire activiteit van het antireumatische kruidengeneesmiddel, gravel root (Eupatorium purpureum): verdere biologische activiteiten en onderdelen. Phytother.Res. 200; 15 (8): 687-690.

Tundis, R., Loizzo, M. R., Statti, G. A., Passalacqua, N. G., Peruzzi, L., en Menichini, F. pyrrolizidine alkaloïden profielen van de Senecio cineraria groep (Asteraceae). Z.Naturforsch.C. 200; 62 (7-8): 467-472.

Chojkier M. lever sinusvormige-obstructie syndroom: toxiciteit van pyrrolizidine alkaloïden. J Hepatol 200; 39: 437-46.

Food and Drug Administration. FDA adviseert Dietary Supplement fabrikanten te verwijderen Comfrey producten uit de markt. 6 juli 2001. Verkrijgbaar bij: http://www.cfsan.fda.gov/~dms/dspltr06.html.

Habtemariam S. Cistifolin, een integrine-afhankelijke celadhesie blocker van het anti-reumatische kruidengeneesmiddel, gravel root (wortelstok van Eupatorium purpureum). Planta Med 199; 64: 683-5.

Klepser TB, Klepser ME. Onveilig en potentieel veilig kruidentherapieën. Am J Health Syst Pharm 199; 56: 125-38.

Roeder E. Medicinale planten in Europa bevat pyrrolizidine alkaloïden. Pharmazie 199; 50: 83-98.

Wang YP, Yan J, Fu PP, Chou MW. Humane levermicrosomen vermindering van Pyrrolizidine alkaloïde N-oxiden in het overeenkomstige bovenliggende alkaloïde carcinogene vormen. Toxicol Lett 200; 155: 411-20.

WHO-werkgroep. Pyrrolizidine alkaloïden. Environmental Health Criteria, 80. WHO: Genève, 1988.

Natural Medicines Comprehensive Database versie voor consumenten. zie Natural Medicines Comprehensive Database Professional Version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, vitamine C, Depressie