golfer elleboog symptomen, oorzaken en behandelingen

William Blahd, M; op 19 juli 2014

Epicondylitis medialis (mediale epicondylitis) veroorzaakt pijn en ontsteking in de pezen die de onderarm verbinden met de elleboog. De pijn gaat over de benige bult op de binnenkant van je elleboog en kan uitstralen naar de onderarm. Het kan gewoonlijk worden geholpen met rust.

Golfer’s elleboog wordt meestal veroorzaakt door overmatig gebruik van de spieren in de onderarm die u toelaten om grip, draai je je arm, en buig je pols. Repetitive buigen, aangrijpend of swingende kunnen trekt of kleine scheuren in de pezen veroorzaken.

Ondanks de naam, is deze voorwaarde niet alleen invloed op golfers. Elke repetitieve hand, pols of onderarm bewegingen kan leiden tot elleboog golfer. Riskante sporten zoals tennis, bowlen, en honkbal – in feite, is het soms elleboog pitcher’s genoemd. Mensen kunnen het ook krijgen van het gebruik van tools zoals schroevendraaiers en hamers, harken, of schilderij.

Golfer elleboog is niet zo bekend als zijn neef, tenniselleboog. Beide zijn vormen van elleboog tendinitis. Het verschil is dat tenniselleboog voortkomt uit schade aan pezen aan de buitenzijde van de elleboog, terwijl golferselleboog wordt veroorzaakt door pezen aan de binnenkant. Golfer’s elleboog is ook minder vaak voor.

BRON; Ciccotti, M. Clinics in Sports Medicine, 2004; Field, L. Sportgeneeskunde, september 1998; Micheli, L. en Jenkins, M. De Sportgeneeskunde Bijbel, 1995; Wise, C. ACP Medicine, 2005.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …