gezonde winter voedsel

Pie, fudge, warme chocolademelk – zijn er winter voedsel die er zijn die niet worden geladen met calorieën en zonder voedingswaarde? Zoek niet verder dan planken van uw kruidenier, want verscholen achter de doos van scherp geprijsde zuurstokken is een boodschappenlijstje vol gezonde en stevige winter lekkernijen.

De winter is een geweldige tijd om te genieten van voedsel van vezels, kleur en smaak “, zegt Roger Clemens, DrPH, een voedsel wetenschap communicator voor het Institute of Food Technology.” Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels, B-vitaminen, mineralen, en kunnen bevatten goede bronnen van eiwit.

Peulvruchten, veenbessen, en winter squash zijn slechts een paar van de voeding -packed must-haves voor de koude winterdagen.

“Peulvruchten zijn een levensmiddel dat vaak moeten we niet denken aan de zomer, maar ze zijn een gezond en stevig ingrediënt voor de winter recepten”, zegt Susan Moores, een geregistreerde diëtist in St. Paul, Minn.

Rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en eiwitten, peulvruchten, zoals nieren, kikkererwten, en pinto bonen, linzen, en witte en zwarte bonen, zijn een smakelijke aanvulling op de winter soepen en stoofschotels.

“Ze hebben een stevige, vlezige smaak aan hen, waardoor ze geweldig op een koude winterdag in een soep of een hutspot maakt”, zegt Moores, die ook een woordvoerster van de Dietetic Association.

Een van de eerste voedingsmiddelen mensen denken als ze denken “winter” is een Thanksgiving traditie – kalkoen.

Turkije is een enorme voedsel voor de winter “, zegt Moores.” Het is mager, een grote bron van eiwitten, en van een calorie oogpunt, het is opvallend laag.

Turkije soep, een kalkoen sandwich op een stevig volkoren brood, evenals Turkije op zijn eigen, is altijd een traktatie op een koude winterdag.

We hebben veenbessen jaar door bevroren, maar in de herfst en winter, kunnen we ze vers te krijgen “, zegt Elaine Magee, een register diëtist en de” Recept Doctor “voor.” Dus het is geen verrassing om veel van de winter gerechten geladen met te zien veenbessen.

Cranberries zijn niet alleen lekker als ze vers, ze zijn laag in calorieën.

“Een beker is slechts 47 calorieën, met meer dan 3 gram vezels, en meer dan 20% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C”, zegt Magee.

Verse gehele cranberry’s toe te voegen snap aan salades, brood en muffins, en voor iets anders, probeer topping een kalkoen warm uit de oven met deze taart winter bessen.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep