gestagene diabetes insipidus (di): symptomen, oorzaken en behandelingen

diabetes Trends

Meest bekend als zwangerschapsduur DI, gestagene diabetes insipidus is een zeldzame aandoening die gebeurt bij zwangerschap, meestal in het derde trimester.

Wanneer de meeste mensen de woorden “diabetes en seksuele disfunctie, ‘horen ze automatisch denken dat het probleem van de man, maar vrouwen met diabetes kan ook zijn seksuele problemen die verband houden met hun bloedsuikerspiegel;. Voor diabetes opvoeder Ann Albright, PhD, RD, dat is niet alleen een medisch feit, het is een feit van het leven, leven met type 1 diabetes voor 41 jaar, Albright zegt dat wanneer glucose niet goed onder controle, kan een vrouw seksleven de prijs betalen; “het is niet diabetes per se dat uw intieme schaadt leven…

Het is zeldzaam, maar soms tijdens de zwangerschap, kan de placenta een enzym dat vasopressine vernietigt, een hormoon dat regelt hoeveel water je vast te houden te maken. Het gebrek aan veroorzaakt zware dorst en frequent urineren. Gestagene DI kan ook leiden tot een gebrek aan controle wanneer u plassen en bedplassen.

In sommige gevallen is de ziekte in de familie. In andere gevallen is het een probleem met de manier waarop je lichaam controles dorst. En soms de oorzaak is onbekend.

De meeste zwangere vrouwen vele uitstapjes naar de badkamer ‘s nachts als gevolg van druk van de groeiende baby legt op de blaas. Maar als je veel en hebben een intense dorst, kan het zijn gestagene diabetes.

Andere symptomen zijn misselijkheid, duizeligheid en zwakte.

Uw arts zal uw urine testen om te zien of het licht en verdund of geconcentreerd en geel. Hij kan ook uw bloed sturen voor laboratoriumtests.

De arts kan ervoor kiezen niet te behandelen gestagene DI. Als dat het geval is, zal hij waarschijnlijk vragen u naar het kantoor te komen veel. Hij zal ervoor zorgen dat uw lichaam niet te veel vocht vast te houden. Je moet ook om vloeistoffen mee te houden, zodat je niet uitgedroogd te krijgen.

U kan nodig zijn om desmopressine, een door de mens gemaakte vorm van vasopressine te nemen. Het komt meestal als een neusspray. Deze behandeling helpt de urine. Het voorkomt ook dat bedplassen door uw lichaam te absorberen en het beheer van water uit uw nieren.

Als dorst controle van uw lichaam is de oorzaak van zwangerschapsdiabetes DI, zal uw arts andere behandelingen voorschrijven.

Raadpleeg uw arts als u zwanger bent en hebben al deze symptomen

De meeste gevallen verdwijnen 4 tot 6 weken na de bevalling. Maar het kan keren met toekomstige zwangerschappen.

BRONNEN

De diabetes insipidus Foundation: “Wat is diabetes insipidus? ‘

De diabetes insipidus Foundation: “?. Maybe Baby Wat te verwachten met DI Voordat Je Verwacht”

Medscape: “diabetes insipidus: Een ongewone oorzaak van urinaire frequentie tijdens de zwangerschap.”