gastro-intestinale complicaties (pdqâ®): ondersteunende zorg [] -grote of kleine darmobstructie

De vier typen obstructie onder de volgende

Deze complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM) beknopte informatie geeft een overzicht van het gebruik van Geselecteerde Groenten / Sun’s Soup als een behandeling voor mensen met kanker. De samenvatting bevat een korte geschiedenis van Geselecteerde Groenten / Sun’s Soup en een overzicht van dierlijke en menselijke studies. De informatie in de sectie Human / Klinische onderzoeken samengevat in een tabel aan het einde van dat deel; Deze samenvatting bevat de volgende belangrijke informati; Selected Groenten “en” Sun’s Soup “…

De belemmerende mechanisme kan mechanisch of niet-mechanische zijn.

Mechanische factoren kan alles wat een vernauwing van het darmlumen zoals veroorzaakt worden: [1]

Niet-mechanische factoren omvatten die welke interfereren met de spierwerking en innervatie van de darm zoals

Tachtig procent van Darmobstructie optreden in de kleine intestin; de overige 20% zich in de colon. [2] Darmobstructie worden vaak gezien in het ileum. Kleine Darmobstructie worden vaak veroorzaakt door verklevingen of hernia, terwijl grote Darmobstructie veroorzaakt door carcinomen, volvulus of diverticulitis. De presentatie van obstructie erop neer of de dunne of dikke darm is betrokken.

Etiologie van darmobstructie

De meest voorkomende kwaadaardige tumoren die darmobstructie veroorzaken kanker van de dikke darm, maag en eierstok. Extra-abdominale kanker (zoals long- en borstkanker en melanomen) kan zich verspreiden naar de buik, waardoor darmobstructie. [3] De patiënten die abdominale chirurgie of abdominale bestraling hebben gehad zijn ook een hoger risico op het ontwikkelen van darmobstructie. [2] van de Darm obstakels komen het meest voor tijdens de gevorderde stadia van de ziekte.

Assessment en diagnose van darmobstructie

Onderzoek van de patiënt zal de aanwezigheid of afwezigheid van buikpijn, braken en bewijs van de doorgang van flatus of ontlasting bepalen. Een volledig bloedbeeld, elektrolyten panel en urineonderzoek worden verkregen om de vloeistof en elektrolyten onbalans en / of sepsis te evalueren. Een verhoogde aantal witte bloedcellen (15.000-20.000 / mm 3) suggereert darm necrose. Vlak en recht abdominale films en een barium klysma noodzakelijk zijn om te bepalen waar de obstructie zich bevindt. Hoewel het controversieel blijft, is een bovenste gastro-intestinale serie gecontraïndiceerd bij een acuut presenteren obstakel, omdat het kan leiden tot een gedeeltelijke obstructie te worden voltooid of kan verder compliceren een totaal obstructie. Als de patiënt vertoont uitdroging, oligurie of shock kan perforatie van de darm voorkomen, en onmiddellijk medische of chirurgische interventie geïndiceerd. (Zie de Misselijkheid, braken, constipatie en obstructie in de darmen sectie vergevorderde kanker in de PDQ overzicht op misselijkheid en braken voor meer informatie.)