galstenen-wanneer je een dokter bellen

Buikpijn kan een teken zijn van een ernstige of zelfs levensbedreigende aandoening zijn, vooral als u een hartaandoening of ouder zijn dan 60. Als u problemen of plotselinge ernstige pijn en zijn niet zeker wat de oorzaak is, kan het nodig zijn onmiddellijke medische behandeling. Je moet vooral bezorgd zijn als je problemen hebt met ademhalen of u flauwvalt of het bewustzijn verliezen. Voor meer informatie, buikpijn, Leeftijd 12 jaar en ouder. Voor meer informatie over buikpijn bij kinderen, buikpijn, leeftijd 11 en jonger.

Als u symptomen van galstenen, maar geen koorts, koude rillingen, of gele verkleuring van uw huid of het witte deel van uw ogen hebt, kunt u nog steeds de evaluatie en behandeling vereisen. Een afspraak met uw arts.

Waakzaam wachten is een tijd waarin u en uw arts let op uw symptomen of aandoening om te zien of je behandeling nodig hebben. Waakzaam wachten is vaak de eerste benadering van een eerste aanval van galsteen pijn.

Symptomen veroorzaakt door galstenen kan worden geëvalueerd door een van de volgende gezondheidswerkers

Pijn die kan worden veroorzaakt door galstenen (continue matige tot ernstige pijn in de rechterbovenhoek buik) samen met een koorts van 100,4 ° F (38 ° C) of hoger en rillingen die duidelijk niet veroorzaakt door maag griep of andere redenen; Pijn in de bovenste buik of de rechterbovenhoek buik, samen met een gele tint aan uw huid en het witte deel van je ogen, donkere geel-bruine urine of lichtgekleurde ontlasting; Diabetes of een verzwakt immuunsysteem en je hebt symptomen die kunnen worden veroorzaakt door galstenen.

Ter voorbereiding van uw afspraak, waardoor de meeste van uw afspraak.

Verpleegster practitione; Physician assistan; General practitione; geneeskunde Family docto; Internis; Gastroenterologis; Algemeen chirurg