functionele incontinentie – topic overzicht

Incontinentie / OAB Trends

Functionele incontinentie ontstaat wanneer een obstakel of handicap maakt het moeilijk voor u te bereiken of het gebruik van een toilet in de tijd om te plassen. Het wordt vaak veroorzaakt door

Functionele incontinentie wordt behandeld door het gebruik van behavioral methoden die je leren om te plassen op een getimede plassen schema en door het wijzigen van uw omgeving, zodat u kunt krijgen en sneller gebruik van het toilet. Dit kan betekenen dat het verplaatsen van meubilair, het maken van kleding makkelijker te verwijderen, of het maken van andere wijzigingen.

Geneesmiddelen worden niet gebruikt voor de behandeling van functionele incontinentie.

Incontinentieproducten zoals absorberende kussens of wegwerp ondergoed worden meestal gebruikt wanneer andere werkwijzen voor het behandelen incontinentie zijn inactief of kan niet worden gebruikt. Men kan ook een incontinentie klem of een druk manchet gebruiken. Vrouwen kunnen ook gebruik maken van een urethrale insert of een externe urethrale barrière.

Deze werkwijzen behandelen niet de incontinentie, maar ze kunnen het mogelijk maken om het probleem te beheren.

Een probleem met het lopen (zoals nodig een rollator of krukken) die voorkomt dat je van het bereiken van een toilet in de tijd om te plassen; Een medische aandoening (zoals artritis), die het moeilijk maakt voor u om kleding te verwijderen voordat urineren; Een probleem met de redenering (zoals dementie), dat je ervan weerhoudt te beseffen dat urineren nodig of uit het lokaliseren van een badkamer.