frontotemporale dementie: oorzaken, symptomen en behandelingen

U hebt waarschijnlijk gehoord van de ziekte van Alzheimer. Misschien de meest voorkomende vorm van dementie. Maar er zijn ook andere soorten die minder goed bekend.

Als je moeder heeft de ziekte van Alzheimer en woont in Phoenix en je bent in New York, hoe denkt u te helpen voor haar zorgen? Angela Heath, directeur van de Ouderenzorg Locator Hotline van de Nationale Vereniging van Area Agencies on Aging, heeft 10 strategieën om u te helpen het hoofd te bieden samengesteld. Dit artikel is een bewerking van boek Heath’s, Lange-Afstand Caregiving: Een Survival Gids voor Far Away Zorgverleners; Tip Nr 1: Krijg te organiseren; Blijf op de hoogte van belangrijke informatie in een verzorgingshuis log; Tip No. 2: Identificeer een informele …

Dementie is een ernstig verlies van denken vaardigheden. Het veroorzaakt problemen met de dagelijkse activiteiten, zoals werken, rijden, en koken. Frontotemporale dementie beïnvloedt de delen van de hersenen dat de sociale vaardigheden, besluitvorming, en het oordeel te controleren.

Het is anders dan de ziekte van Alzheimer. Als je het hebt, zal je niet je geheugen te verliezen op het eerste. Maar je zou anders te handelen of doen rare dingen. U vindt het misschien moeilijk om zich te concentreren of om gemotiveerd. Je persoonlijkheid kan anders worden. Na verloop van tijd, zou je het moeilijk om te lopen, praten, plannen activiteiten, werk en zorg voor jezelf.

Maar als je weet wat te verwachten, die u kunnen helpen u en uw gezin voor te bereiden op de veranderingen te komen.

Wetenschappers weten niet zeker. Maar begint wanneer zenuwcellen in twee delen of “lobben” van de hersenen – de voor- en zijkant – matrijs. Dat veroorzaakt de lobben krimpen.

Artsen geloven dat FTD kan genetisch zijn. Ongeveer 4 op de 10 mensen die hebben ook een familielid die het of een andere vorm van dementie.

Het is moeilijk te zeggen welke je eerst zult hebben. Het hangt af van waar de schade in je hersenen begint. Als het het deel dat de besluitvorming regelt stakingen, zou je eerst moeten moeite het beheren van uw geld. Het zou kunnen starten in het deel van je hersenen dat je emoties verbindt met objecten. Als dat zo is, zou je niet erkennen dat er iets is gevaarlijk.

Je familie zult merken dat je vreemd handelen voordat je dat doet.

Andere mogelijke symptomen van FTD omvatten

Deze hebben de neiging om erger worden na verloop van tijd naarmate meer delen van de hersenen zijn aangetast.

Het kan moeilijk zijn om erachter te komen of iemand heeft FTD. Dat komt omdat het weerspiegelt vaak andere aandoeningen, zoals Parkinson, Alzheimer, depressie, en schizofrenie.