food-aceuticals: drink – en eet – voor uw gezondheid

Van omega-3 vetzuren aan flavonoïden, kan de ingrediënten in voedsel dat je eet elke dag zijn krachtige wapens in de strijd tegen de ziekte.

Eenmaal verboden voedsel zoals chocolade, noten en wijn haalde de krantenkoppen in 2004 voor hun potentieel gezonde voordelen, en nieuw onderzoek suggereert dat de sleutel tot het voorkomen van hart-en vaatziekten of kanker kan worden gevonden in de kast in plaats van het medicijnkastje.

Maar het geheim kan niet liegen in een enkele wonder voedsel. In plaats daarvan, zeggen de onderzoekers dat ras echt het kruid van het (lange) leven kan zijn. Om je bord op orde te krijgen, vroeg de experts om hun top picks van de nieuwsmakers van dit jaar.

De ontdekking van flavonoïden en de schare van hart -Gezonde voordelen die ze bezitten is een zegen voor wijn en chocolade liefhebbers geweest.

De antioxidant rijke stoffen gevonden in de zaden van planten en vellen, zoals druiven, cacaobonen en citrusvruchten, eerst kreeg de aandacht van onderzoekers in de vroege jaren 1990 als middel verklaren de zogenaamde Franse Paradox. Onderzoekers voorgesteld toen dat de Fransen hadden lagere tarieven van hartaanvallen, omdat ze matige hoeveelheden rode wijn met hun maaltijden dronken.

Sindsdien zijn er meer dan 300 studies over druif flavonoïden aangetoond dat het drinken van rode wijn of druivensap kan helpen stomp de slagader-verstoppingen effecten van een vetrijke maaltijd en het risico op hart-en vaatziekten op de lange termijn.

Veel van dezelfde flavonoïden in druiven producten ook in variërende concentraties in groene en zwarte thee en chocolademelk, maar het grootste deel van het onderzoek tot nu toe gericht op druif flavonoïden.

“Het is spannend dat de verschillende onderzoekers omgaan met druif producten, of het rode wijn, de-alcoholvrij rode wijn, druivensap, of druivenpitten en de huid extracten zijn, ze zijn allemaal het zien van enkele belangrijke, mogelijk positieve dingen,” zegt John D. Folts, PhD, professor in de geneeskunde en de voedingswaarde wetenschappen aan de Universiteit van Wisconsin Medical School.

Folts zegt dat dieren met een hoog cholesterol zal atherosclerose of aderverkalking ontwikkelen in ongeveer zes tot negen maanden, een proces bij de mens die duurt 20 tot 30 jaar. Maar verscheidene recente studies hebben aangetoond dat wanneer de dieren gegeven druivenproducten de slagader verstopping vertraagt.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep