foliumzuur deficiëntie anemie symptomen, oorzaken en behandeling

Foliumzuur deficiëntie anemie gebeurt wanneer je lichaam voldoende foliumzuur heeft. Foliumzuur is een B-vitaminen en helpt je lichaam nieuwe cellen, waaronder nieuwe rode bloedcellen. Je lichaam heeft de rode bloedcellen om zuurstof te transporteren. Als je niet genoeg rode bloedcellen hebt, heb je bloedarmoede, die kan je zwak en moe voelen. Het is dus belangrijk dat je elke dag genoeg foliumzuur.

De meeste mensen krijgen voldoende foliumzuur in het voedsel dat ze eten. Maar sommige mensen ofwel niet genoeg van krijgen in hun dieet of moeite hebben met het absorberen van het voedsel dat ze eten. Praat met uw arts over de vraag of u een dagelijkse vitamine met foliumzuur moet nemen.

Zwangere vrouwen die niet genoeg foliumzuur krijg meer kans op baby’s met zeer ernstige aangeboren afwijkingen hebben.

U kunt foliumzuur deficiëntie anemie als te krijgen

Anemie kan je maken

Uw arts zal u onderzoeken en vragen te stellen over je verleden gezondheid en hoe je je nu voelt. Je hebt ook een bloedonderzoek om het aantal rode bloedcellen te controleren en om te zien of je lichaam voldoende foliumzuur.

Je hoeft niet genoeg eet voedingsmiddelen die foliumzuur bevatten. Deze omvatten citrusvruchten, groene bladgroenten, en verrijkte granen; Je hebt een grotere behoefte aan foliumzuur. Dit kan gebeuren als u zwanger bent of hebben een aantal medische problemen, zoals sikkelcelziekte; Je lichaam absorbeert geen voldoende foliumzuur. Dit kan gebeuren als je te veel alcohol drinkt of ernstige nierproblemen die dialyse nodig hebben; U bepaalde geneesmiddelen, zoals sommige voor kanker, reumatoïde artritis, en epileptische aanvallen.

Het gehalte aan vitamine B12 wordt ook gecontroleerd. Sommige mensen wier foliumzuur niveaus te laag zijn ook lage niveaus van vitamine B12. Beide problemen kunnen vergelijkbare symptomen.

Voel me zwak en moe; Voel je licht in het hoofd; Vergeetachtig; Voel je slechtgezind; Verliest uw eetlust en gewicht te verliezen; Hebben moeite met concentreren.