een hoog risico seksueel gedrag – topic overzicht

Een hoog risico seksueel gedrag stelt mensen met een risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), ongeplande zwangerschap, en wordt in een seksuele relatie voordat ze volwassen genoeg om te weten wat een gezonde relatie. Tieners en jonge volwassenen een hoger risico dan volwassenen.

Denkt u dat het beoefenen van veilig vrijen neemt de vreugde van seks? Het hoeft niet te. Veilige seks praktijken gewoon combineren de grootste plezier met de minste risico op hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), zoals herpes of syfilis. Veilige seks kan eigenlijk verbeteren van uw seksleven door het verhogen van communicatie en vertrouwen tussen u en uw seksuele partners.

Mensen kunnen een hoog risico gedrag, omdat ze hebben

Voor meer informatie zie: seksueel overdraagbare aandoeningen.

Onbeschermde geslachtsgemeenschap zonder mannelijk of vrouwelijk condoom gebruiken, behalve in een lange-termijn, single-partner (monogame) relatie; Onbeschermde mond -to-genitaal contact, behalve in een lange-termijn monogame relatie; Vroege seksuele activiteit, in het bijzonder voor de leeftijd van 18; Het hebben van meerdere seksuele partners; Het hebben van een hoog-risico-partner (degene die meerdere seksuele partners of andere risicofactoren); Het hebben van anale seks of een partner die dat doet, behalve in een lange-termijn, single-partner (monogame) relatie; Het hebben van seks met een partner die injecteert of ooit drugs geïnjecteerd; Uitwisseling van seks (prostitutie) voor drugs of geld.

Moge de bezorgdheid over soa’s en hoe ze worden overgebracht niet begrijpen; Kan niet praten over veiliger seks praktijken sekspartners; Zijn niet bereid of niet begrijpen hoe om beschermende maatregelen te nemen om soa’s te voorkomen; Zich niet bewust van de symptomen van soa; Kan medische zorg voor soa symptomen niet te zoeken; Kan de toegang tot behandeling hebben of in staat zijn om de behandeling veroorloven; Kan alcohol en drugsgebruik en seks hebben. Drugs en alcohol aantasting oordeel en maak onveilige seks meer waarschijnlijk.