citroenbalsem

Populaire namen: citroenmelisse, balsem, Melissa, zoete balsem

Werkzaamheid-veiligheid waardering

ÒÒ … Ethno of ander bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

Citroenmelisse is een laagblijvende overblijvende plant met afgeronde, hartvormige bladeren die een citroen geur afgeven wanneer gekneusd. De kleine gele of witte bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Het is inheems in het Middellandse-Zeegebied en West-Azië, en op grote schaal genaturaliseerde in Europa, Azië en Noord-Amerika. De bladeren worden geoogst voor de bloei en medicinaal gebruikt.

Citroenmelisse is gebruikt in de kruidengeneeskunde sinds de tijden van Plinius (Romeins, AD 23-79), Dioscorides (Grieks, AD 40-90), Paracelsus (Oostenrijkse 1493-1541) en John Gerard (Engels, 1545-1612) . De naam Melissa komt overeen met het Griekse woord voor bijen, terwijl de balsem is een samentrekking van balsem. De plant heeft culinaire en medicinale toepassingen, met de belangrijkste historische medicinaal gebruik zijnde intestinale gas te verdrijven, naar zweet te induceren, en tot lagere koorts.

Meeste belang bij citroenmelisse omringt de effecten op het centrale zenuwstelsel. Een kleine studie toonde verminderde stress en onrust bij patiënten met dementie en de ziekte van Alzheimer. Citroenmelisse crème heeft enige werkzaamheid bij herpesvirus laesies weergegeven in een paar kleine placebo-gecontroleerde studies.

Ruwe citroenmelisse kruid wordt meestal gedoseerd op 1,5-4,5 g / dag. Doses van 600 tot 1600 mg extract is onderzocht bij studies. Een gestandaardiseerde voorbereiding van citroenmelisse (80 mg) en valeriaan extract (160 mg) is gegeven 2 of 3 keer / dag als een slaap steun, en is ook onderzocht bij kinderen. Een 1% extract crème is bestudeerd als een topisch middel voor de behandeling van herpes virus laesies.

Contra zijn nog niet geïdentificeerd.

Informatie met betrekking tot veiligheid en werkzaamheid bij zwangerschap en borstvoeding ontbreekt.

Geen goed gedocumenteerd.

Klinische studies rapporteren over het algemeen geen bijwerkingen.

Onderzoek blijkt weinig of geen informatie over de toxicologie met het gebruik van dit product.

Referenties